ZAŠTO

TijeloRIJEČI potiče maštovitost kroz tekst i pokret, daje tematski okvir i nudi različite načine stvaranja vlastitog umjetničkog izraza, naglašavajući povezanost ta dva medija i jedinstvo stvaralačkog procesa. Stvara se kreativni, sigurni ambijent u kojemu možemo eksperimentirati, igrati se, istraživati, pogriješiti i nadograditi, u kojem upoznajemo sebe i druge. Povezujemo se s vlastitim i tuđim potencijalom, proširujemo postojeće i stvaramo nove svjetove. Kreativnost je osnova rasta, znatiželja je eliksir, inspiracija je dostupna svima, samo ju treba prizvati!

KAKO

Detaljne upute o tome kako funkcionira radionica možete pročitati na ovome linku.

Na radionici nastaju tekst i pokret koji se potom kroz pripovijedanje intergriraju u jedinstveno književno-izvedbeno djelo. Primjerice, polaznik napiše bajku, potom kreira sekvencu koreografije, naposljetku se bajka i koreografija spoje na način da polaznik tu bajku ispripovijeda kroz pokret. Završna prezentacija polaznike stavlja u dijalog s publikom što im osnažuje samopouzdanje.
Radionica uključuje građenje grupnog osjećaja povjerenja, no velikim se dijelom zasniva na individualnom radu. I pokret i tekst kreiraju polaznici, uz mentorstvo voditeljica,
Također, unutar mentoriranog procesa polaznici jedni drugima daju komentare na nastale radove, na taj način učeći jedni od drugih, odnosno postajući aktivnim komentatorima i sukreatorima dramaturgije završne prezentacije.

ZA KOGA

INDIVIDUALCI

Ljiljana Zagorac, foto Mirko Cvjetko

TijeloRIJEČI prilagođene su različitim dobnim uzrastima i ranjivim skupinama građana. Od 2015. godine do danas održane su radionice s osnovškolcima, studentima i odraslima. Osobe treće životne dobi, osobe s tjelesnim invaliditetom te osobe s posebnim potrebama uspješno su integrirane u stvaralački proces i njegovu završnu prezentaciju. TijeloRIJEČI namijenjene su osobama koje teže ka književnom razvitku, ali ne samo kroz pisanje teksta već putem iskustva i rada s tijelom – pojedinci koji vole eksperimentirati s tijelom na introspektivan način i skloni su istraživanju samih sebe. Radionica je za one koji stvaralaštvu pristupaju kao susretu, a što se manifestira kroz neodvojivost misaonog i tjelesnog te kroz jedinstvo umjetničkih disciplina.
Za sudjelovanje na radionici nije potrebno prethodno plesno niti književno iskustvo.

UDRUGE/HUMANITARNE UDRUGE/DOMOVI ZA STARIJE…

Radionica se organizira u suradnji s različitim partnerima, od centara za kulturu preko humanitarnih udruga i domova za starije i nemoćne do različitih festivala, itd. Ako ste u potrazi za novom radionicom koju biste voljeli uključiti u vašu instituciju, udrugu ili čak firmu (team building), uvijek smo na raspolaganju za suradnju.