Kreativni 54 +

Tijelo riječi – radionica pisanja i izvođenja bajke 54 + sastoji se od četiri radionice održane u Kulturnom centru Travno, Kulturnom centru Pešćenica (KNAP), Crvenom križu grada Zagreba i Domu Medvešćak.

Polaznici radionice: Vesna Svečnjak, Jelka Čakić, Zvonimir Baligač, Ljiljana Zagorac, Pino Ivančić, Deni Gregorevčić,Marija, Anastazija Debelli, Biserka Brunović, Ivan Pavičić, Jadranka Gottlicher, Ivan Mlačić, Katarina Grošev, Slavica Matas, Zlata Martinović, Sanja Vuković, Božica Tunjić, Verica Coffou, Vesna Kovačević, Dušanka Gaćeša, Gordana Persoglia, Ljiljana Ćosić.

Radionica je obrađivala književni žanr bajke. Motivi iz bajki pretakali su se u opipljive objekte kako bi se na prvome mjestu razvio vlastiti  pokret i tekst. Polaznici su imali slobodu u stvaranju, voditeljice su samo dale smjernice u kojim smjerovima trebaju ići. Naposljetku se tekst spajao sa slobodnim pokretom i polaznici bi ispripovijedali svoju bajku kroz malu koreografiju. Fizičke vježbe koje su se radile na radionici meditativnog su karaktera i osmišljene da potaknu imaginaciju. Književni žanr bajke, pak, ima terapeutsko djelovanje, a kod psihoanalitičkog tumačenja bajki ključni su čuveni psihoanalitičari poput Freuda i Junga.
Na kraju ciklusa održane su dvije prezentacije (u Crvenom križu Zagreb i Domu Medvešćak) u kojima su izvedeni radovi polaznika.

Projekt Kreativni 54+ sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Nositelj projekta je ULUPUH.

DETALJNI PRIRUČNIK RADIONICE MOŽE SE PROČITATI OVDJE.

SLUŽBENI WEBSITE RADIONICE MOŽE SE PRONAĆI NA OVOME LINKU.